Нестле България стана носител на големия приз Инвеститор на годината“ 2020

...
Нестле България стана носител на големия приз Инвеститор на годината“ 2020
Коментари Харесай

Нестле България стана Инвеститор на годината

Нестле България стана притежател на огромния приз  " Инвеститор на годината “ 2020 в 15-о издание на едноименните награди, които се провеждат от  Българската организация за вложения (БАИ). Всяка година с нагардите се отличават най-значимите планове, осъществени в България през миналата година. Над 60 са били претендентите за номинации в следващото издание на оценките, с посланичество във всички сфери на стопанската система, автомобилостроенето, осведомителните технологии и опазването на здравето, изпратени от регионални администрации, общини и други По традиция и този път селекцията беше поверена на умело жури, което отся победителите всред номинираните компании, осъществили капиталови планове през 2020 г. 

Нестле България става победител с инвестицията си от  23 млн. лева в нова роботизирана пакетираща поточна линия, направена предходната година, с цел да цифровизира индустриалния развой и да разшири портфолиото от създаваните артикули, отговаряйки на потребителските желания за уравновесено хранене. Инвестицията ще обезпечи конкурентоспособност на продуктите в международен мащаб. Компанията, която оперира у нас от 1994 година изнася сега продукцията си в над 35 страни

За първи път тази година беше връчена и новоучредената премия за „ Устойчиво развиване на вложенията “, която отиде при Индустриална Група „ Шишеджам “ , направила първите си вложения в България още през 1997 г.  Групата реализира своята активност посредством заводите си „ Тракия Глас България “ ЕАД, „ Шишеджам Аутомотив България “ ЕАД и „ Пашабахче България “ ЕАД. Общите вложения, направени в страната, доближават 800 милиона $.

Победителят в категория „ Инвестиция на зелено “ е „ Самел 90 “ АД.  Компанията е вложила 5 млн.лв. и ще разкрие 250 работни места с построяването на комплекс, ситуиран в подножието на Рила, на 960 м надморска височина, в периферията на град Самоков и в непосредствена непосредственост до река Искър, на 10 км от курорта Боровец. Проектът основава съвременни условия за спорт и възобновяване, съчетани със актуалната концепция за удобна среда на обитаване. Основната концепция на вложителя е сливане на зони и здания с разнообразни функционалности в единно цяло, без да се нарушава възприятието за обитаване в паркова среда. В допълнение са съобразени и вписани всички естествени дадености на терена.

Наградата в категория „ Инвестиция в разширение на бизнеса “ завоюва „ М+С ХИДРАВЛИК “ АД. Компанията годишно влага от 7 до 10 % от оборота си в машини и съоръжение, като за последните 10 години цената на вложенията е малко над 89 млн. лв.. През спорната за цялото човечество 2020 година в гр. Казанлък сдружението се уголемява, завършва и въвежда в употреба нов индустриален корпус на два етажа. Изгражда също по този начин учебно-изследователски център и купува машини и съоръжение като общата стойност на вложенията е 21 млн. лв., а работните места са 150. 

Победител в категорията „ Инвестиция в човешки капитал “ е „ МД Електроник “ ЕООД. Компанията е наела 200 служителя и следва през 2021 година да наеме още 250 души. Инвестициите са за над 21 млн.лв., а продуктите им са интегрирани допълнително от 200 модела на коли на над 40 производители, като Volkswagen, Audi, Skoda, BMW, Jaguar, Land Rover и други Г-жа Яна Топалова, заместник-министър на стопанската система, разгласи, че премията получава госпожа Мирослава Миланова, шеф „ Човешки запаси “, „ МД Електроник “ ЕООД.

В категория „ Инвестиция в новаторски бизнес “, Златният бик печели компанията „ Роберт Бош “ ЕООД. Компанията е вложила в нововъведения, построила е Инженеринг Център в София, водещ международен снабдител на технологии и услуги, която има за цел да се трансформира във водещ ИТ и софтуерен световен снабдител на производителите на коли. Центърът в София работи в тясно съдействие с развойни екипи в Германия, Съединени американски щати, Унгария и Румъния. Екипът от висококвалифицирани експерти взе участие в създаването на над 40 новаторски плана и технологии за автомобилната промишленост в области като системи за помощ на лидера, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект и електромобилност. Мисия на екипа на вложителя е да обезпечи безвредно шофиране, с грижа към околната среда и обществото. Г-жа Яна Топалова, заместник-министър на стопанската система, разгласи спечелилия, господин Константин Конов, ръководещ шеф на Бош Инженеринг Център София.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР